Rotary este o organizaţie de oameni de afaceri şi specialişti in diferite domenii de activitate, uniti in intreaga lume, care au un rol activ in comunitatile in care traiesc, imbogatindu-si prin aceasta  atat viata personala cat si pe cea profesionala. Rotary promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională, oferă ajutor umanitar şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume.

   

Prin proiectele sale, un club Rotary poate aduce imbunatariri semnificative ale vietii din comunitatea sa. Membrii Rotary isi dedica timpul, energia si vocatia implicandu-se in proiecte care deservesc comunitatea in special in urmatoarele domenii: pacea si prevenirea sau rezolvarea conflictelor, tratamentul si prevenirea bolilor, managementul resurselor de apa si igiena, sanatatea maternala si infantila, educatie de baza si alfabetizare, dezvoltarea economica si a comunitatii. De asemenea, rotarienii vin in sprijinul programelor pentru tineri, incurajeaza oportunitatile educationale si schimburile internationale pentru studenti, profesori si alte categorii, in scopul dezvoltarii profesionale.

 

Fundatia Rotary International ofera oportunitatile de a crea parteneriate internationale in scopul ajutarii oamenilor cu nevoi din lumea intreaga. Fundatia Rotary International este o organizatie non-profit care prin contributiile voluntare ale membrilor sai dar si a celor care impartasesc aceeasi viziune despre o lume mai buna, coordoneaza programe umanitare internationale si schimburi culturale si educationale.

Primul club Rotary a fost infiintat la 23 februarie 1905 de catre avocatul Paul P. Harris in Chicago. In primavara anului 1929, la Bucuresti, ia fiinta primul Club Rotary din Romania. Acesta este urmat imediat de cluburi Rotary in doua mari orase ale tarii - Cluj si Timisoara. In prezent exista peste 34.000 de cluburi Rotary in lume cu aproximativ 1.200.000 de membri in peste 200 de tari . Idealul organizatiei este ilustrat foarte bine de motto-ul ales: “a servi mai presus de sine”.