Donare de sange

O actiune extrem de frumoasa care ne-a deschis noi orizonturi. Trebuie sa recunoastem ca ideea nu ne apartine, oricat de la indemana ar fi fost, ea a venit de la altcineva.

Dar ne-am implicat!

Pe scurt, doamna Colette Paquet si domnul Perrony Gabriel au initiat proiectul “De Loire en Mer Noire”, motiv pentru care au primit spijin din partea Districtului 1750, Bourgogne-Champagne, Franta, cu acordul guvernatorului de la acea vreme Jean-Louis Le Nué.

Rotarienii francezi  au sustinut actiunea prin care cei doi au promovat donarea de sange de-a lungul traseului parcurs, beneficiind si de sprijinul cluburilor Rotary din orasele prin care treceau cei doi cicloturisti.

Actiunea a avut doua componente, respectiv promovarea unei vieti sanatoase si donarea de sange.

Fiind contactati de catre cei doi cicloturisti, ne-am alaturat initiativei lor si am stabilit, in functie de data sosirii lor, o actiune de donare de sange.

Intre timp am contactat si Primaria Municipiului Galati care, prin viceprimarul Nicusor Ciumacenco, a  decis sa sprijine aceasta actiune rotariana.

Astfel, in data de 10.06.2010 rotarienii si prietenii lor, impreuna cu cei doi cicloturisti, s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguina Galati unde au finalizat aceasta actiune.

Cu aceasta ocazie am aflat si multe aspecte interesante legate de activitatea Centrului de Transfuzie Galati precum si diferentele legislative dintre cele doua tari in domeniul donarii de sange. Am apreciat efortul si implicarea doamnei director Stoichicescu care au facut ca activitatea centrului de la Galati sa fie una din cele mai bune din tara, privitor la cantitatea colectata.

Mai important este faptul ca aceasta actiune a devenit pentru Rotary Club Galati Donaris una bi-anuala, ea desfasurandu-se in lunile Mai si Decembrie. Tichetele de masa primite de donatori sunt folosite la cumpararea unor cadouri pentru copiii defavorizati si oferite cu ocazia zilelor de 1 Iunie si 26 Decembrie.

Va asteptam alaturi de noi la aceasta actiune in lunile Mai si Decembrie. Impreuna putem sa facem actiuni mai frumoase si cu impact semnificativ in comunitate!

Mai jos gasiti link-uri catre site-ul celor doi cicloturisti precum si catre articole de presa referitoare la actiunea desfasurata la Galati.

http://www.voyage-grand-coeur.org/periple/danube.html

http://www.voyage-grand-coeur.org/etape/97.html

http://galateni.net/forum/topic/9351-doi-francezi-militeaza-pentru-donarea-de-sange/

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Doi_francezi_dau_o_lectie_de_omenie_galatenilor_0_280172081.html