Salvati inima unui copil

In 21.02.2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a avut loc balul cluburilor Rotary din Bucuresti, editia 2013-2014. Balul a fost un eveniment dedicat aceluiasi proiect de suflet al Districtului 2241 - Salvati inima unui copil - inceput in urma cu 4 ani.

Rotary Club Galati Donaris a fost prezent la acest eveniment alaturi de celelalte cluburi Rotary sprijinind strangerea de fonduri pentru copiii cu afectiuni severe ale aparatului cardio-vascular.

Proiectul se adreseaza celor peste 1000 de copii cu malformatii cardiace care se nasc anual in Romania. Pentru tratarea acestor malformatii nu exista inca suficienti chirurgi specializati in neonatologie cardio-respiratorie, motiv pentru care pentru acesti copiii, aceasta afectiune este o problema de viata si de moarte.

Anul acesta proiectul a intrat intr-o noua faza in care prin semnarea unui parteneriat pe 3 ani intre Rotary District 2241, Rotary District 2490, Spitalul Grigore Alexandrescu, fundatia "Save a Child's Heart" si Spitalul Wolfson din Israel si fundatia "Gift of Life" din USA se urmareste  dezvoltarea pe trei directii:

- programul de specializare a medicilor din Romania in cadrul centrului de instruire din Israel; in acest moment, patru medici sunt la specializare din fondurile colectate cu ocazia balului precedent, dar urmeaza alti 8 medici si asistente pentru completarea necesarului clinicii din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu

- participarea echipelor de medici din cadrul spitalului Wolfson la operatii in cardul Centrului de Excelenta  in chirurgie vasculara din spitalul Grigore Alexandrescu incepand cu aprilie 2015, dar si a unor echipe de medici trimise de catre Gift of Life

- trimiterea anual a unui numar de 20 de copii cu afectiuni severe ale aparatului cardio-vascular pentru a fi operati in spitalul Wolfson din Israel pana in momentul cand centrul de Excelenta din spitalul Grigore Alexandrescu va putea prelua in intregime aceste cazuri.

Pentru fiecare an din cei trei, fondurile angajate de Districtul Rotary vor fi de 30.000 EUR.

Balul cluburilor Rotary din Bucuresti si-a propus strangerea fondurilor necesare trimiterii in strainatate la specializare a unor echipe mixte de medici care la intoarcere sa opereze in noul Centru de Excelenta al spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. In urma organizarii acestui eveniment s-a reusit strangerea sumei de 50000 euro destinati in totalitate scopului propus.

Suntem siguri ca peste cativa ani printre copiii pe care ii vom intalni pe strada de mana cu parintii lor vor exista si unii care vor datora viata si fericirea lor si a parintilor lor acestui proiect la care s-au aliat Rotarienii Districtului 2241.

Este o recompensa care merita orice efort.

-VRB_5000
-VRB_5286
-VRB_5369
-VRB_5370
-VRB_5371
-VRB_5387
-VRB_5440
-VRB_5587
-VRB_5753
-VRB_6120
-VRB_6156
-VRB_6324
-VRB_6326
01/13 
start stop bwd fwd